Kruidkoek….
Kruidkoek maar dan anders…..
Een leuk en makkelijk idee van de
traditionele kruidkoek een feestelijke traktatie te maken.
Ik geef het ook wel eens weg bij b.v.
een feestdag.
Wat heb je er voor nodig:
Kruidkoek mix
Rozijnen
Walnoten
Koekkruiden
kaneel
Glazuur (kant en klaar of zie recept)
Leuke strooisels in de kleur van het
glazuur
Vierkant bakblik of tulband vorm.
Werkwijze:
Volg de aanwijzingen van het pak
Voeg naar smaak extra koekkruiden toe
en evt. kaneel.
Voeg wat gehakte noten toe en op het
laatst de rozijnen.
Dan de koek de oven in iets korter dan
voorgeschreven tijd bij een platte vorm bij de tulband vorm heb je twee pakken
kruidkoekmix nodig.
Bij einde oventijd even controleren of
de kruidkoek goed is.
En… daar gebruik ik mijn handige
cakeprikker voor.
(als je wil weten waar die vandaan komt
mail me dan)
Nu de koek aflaten koelen.
Dan glazuren, en gelijk de strooisel of
decoratie hierop strooien anders plakt het niet meer.
Wat ook leuk is zet een grote uitsteker
op de koek en strooi hier de decoratie in.
En klaar is je feestelijke kruikkoek.
Voor de liefhebber recept glazuur:
100 gram poedersuiker
1/2 eetlepel water
Evt:
1/2 eetlepel
citroensap/sinaasappelsap/likeur = voor de kleur
Bereidingswijze
1. Zeef de poedersuiker.
2. Roer de poedersuiker met een halve eetlepel water (en de citroensap, sinaasappelsap of likeur is voor de kleur) tot een dik papje. Zonder de andere kleurstoffen word het een witte glazuur
2. Roer de poedersuiker met een halve eetlepel water (en de citroensap, sinaasappelsap of likeur is voor de kleur) tot een dik papje. Zonder de andere kleurstoffen word het een witte glazuur
3. Blijf roeren tot het glazuur glanst.
4. Nu hoeft u alleen nog het glazuur over de taart of wat anders te laten uitlopen en glad te strijken met een mes dat u plat houdt.
5. Wil je er wat over heen strooien? dat kan maar doe dat wel snel na dat je het glazuur er op taart of wat anders hebt gedaan.
6. Het glazuur wordt vanzelf hard.
4. Nu hoeft u alleen nog het glazuur over de taart of wat anders te laten uitlopen en glad te strijken met een mes dat u plat houdt.
5. Wil je er wat over heen strooien? dat kan maar doe dat wel snel na dat je het glazuur er op taart of wat anders hebt gedaan.
6. Het glazuur wordt vanzelf hard.
Wat een heerlijk recept lijkt me dat en het ziet er prachtig uit!
BeantwoordenVerwijderenIk ga het opslaan en zeker ee keer gebruiken,
geniet van mooie en fijne dagen!
Lieve groetjes Hannie ♥
Het is ook echt lekker ik had de koek gemaakt voor een feestelijk ontbijt en iedereen heeft er van gesmuld.
BeantwoordenVerwijderenJij ook fijne dagen.
(ik moet er één van werken helaas maar goed maken we het daar gezezellig)
Wat leuk en lekker!!!! Deze ga ik even pinnen op mijn pinterest hoor!!!!
BeantwoordenVerwijderen