Deze rozijnenbroodjes zijn superlekker en heel makkelijk te maken.
ingrediënten:
voor het deeg
260 gram bloem
2 eeltepel witte basterd suiker
1 zakje gedroogde gist (of 20 gr. verse gist)
100 ml lauwwarme melk
1 ei
40 gram zachte boter
snufje zout
vulling:
75 gram rozijnen
stukje sinaasappelschil
4 eetlepel witte basterdsuiker
100 gram zachte boter
1 theelepel kaneel
100 gram zachte boter
1 theelepel kaneel
Bereiding:
Meng de bloem suiker en de droge gist door elkaar.
(verse gist oplossen in melk)
Voeg het ei toe.
Melk met de boter verwarmen en er bij gieten.
zout toe voegen en hierna zo'n 20 min. kneden.
1 uur laten rijzen in een met afgedekte kom.
(plastic folie of een schone theedoek gebruiken)
De rozijnen wellen in heet water en daarna goed uit laten lekken.
Meng de bloem suiker en de droge gist door elkaar.
(verse gist oplossen in melk)
Voeg het ei toe.
Melk met de boter verwarmen en er bij gieten.
zout toe voegen en hierna zo'n 20 min. kneden.
1 uur laten rijzen in een met afgedekte kom.
(plastic folie of een schone theedoek gebruiken)
De rozijnen wellen in heet water en daarna goed uit laten lekken.
Roer de boter suiker kaneel van de vulling door elkaar.
Doe hierbij de uitgelekte rozijnen.
Het gerezen deeg uitrollen tot een rechthoek.
De vulling hierop uitsmeren.
Daarna strak oprollen.
Hierna plakken van 2 cm snijden.
Het uiteinde van het deeg onder het broodje plakken, zodat deze niet gaat uitstaan tijdens het bakken.
Op de bakplaat nog een half uur afgedekt laten rijzen.
Verwarm de oven voor op de bakstand 220 graden.
Ongeveer 12 minuten bakken.
Na het bakken kan je de broodjes b.v. met warme honing of abrikozen jam bestrijken.
Evt. met glazuur wat strepen eroverheen.
Doe hierbij de uitgelekte rozijnen.
Het gerezen deeg uitrollen tot een rechthoek.
De vulling hierop uitsmeren.
Daarna strak oprollen.
Hierna plakken van 2 cm snijden.
Het uiteinde van het deeg onder het broodje plakken, zodat deze niet gaat uitstaan tijdens het bakken.
Op de bakplaat nog een half uur afgedekt laten rijzen.
Verwarm de oven voor op de bakstand 220 graden.
Ongeveer 12 minuten bakken.
Na het bakken kan je de broodjes b.v. met warme honing of abrikozen jam bestrijken.
Evt. met glazuur wat strepen eroverheen.
Zo Nelleke die zien er zeker lekker uit. Jammer dat ik op dit moment geen oven heb anders was ik ze zeker gaan maken.
BeantwoordenVerwijderenIk wens je/jullie nog een heel gelukkig en fijn 2014 toe!!!!
Groetjes Grietje
Hoi hoi, hmmm jammie jammie die zullen vast en zeker heerlijk zijn...
BeantwoordenVerwijderenNog de allerbeste wensen voor 2014.
Liefs
Coby
Och wat doe je ons aan hi hi. Ze zien er heerlijk uit hoor. Ik wens je een mooi 2014.
BeantwoordenVerwijderenLiefs Anneke