woensdag 8 januari 2014

Mini Pesto Broodjes

Mini Pesto Broodjes.....
 
 
Opnieuw een superlekker recept zeker het proberen waard.
Ik heb het gemaakt voor een nieuwjaarsreceptie en alles is opgegaan.
 
 
 
Ingrediënten

1 broodmix a 500 gr
190 gr pesto (vers of uit een potje)
Verse blaadjes basilicum
30 gr pijnboompitten

Materialen

2 x ovenschaal of bakvorm van ca 22 cm doorsnede of 1 hele grote bakplaat

 

Bereiding
 
Maak het brooddeeg zoals beschreven op de verpakking en laat voor de eerste keer rijzen. Bebloem het werkblad en rol het deeg uit, doe dit eventueel in 2x omdat er anders wel een hele grote lap deeg ontstaat. Besmeer de bovenzijde met pesto en verdeel de verse basilicum en pijnboompitten er over. Rol het deeg op en snijd in plakken ca 3 cm.
 
 
Vet een bakvorm in of bedek met bakpapier. Bij mij paste er 12 rolletjes in één ovenschaal, dus had 2 schalen nodig. Verdeel de rolletjes over de bodem en houd ongeveer 1 cm ruimte er tussen. Dek af en laat voor de tweede keer rijzen. Verwarm de oven ondertussen voor op 200 graden. Zet de broodjes ca 45 minuten in de oven totdat ze goudbruin zijn.  (het orginele recept gaf 20 minuten aan maar dit is echt te kort)
Bestrijk ze eventueel met een beetje gesmolten boter voor een mooie glans.
 
 
 

 

3 opmerkingen:

  1. De rozijnenbroodjes laten ze hier voor bij gaan..maar deze sla ik op, ziet er heerlijk uit:)
    Lieve groet♥

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ga hem opslaan zeker het proberen waard.
    Liefs Anneke

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er lekker uit!
    En leuk dat je hapje geslaagd is!
    groetjes Esther

    BeantwoordenVerwijderen