woensdag 28 november 2012

Caramel appels....

 
Caramel appels….
 
Al zo vaak gezien ga het toch maar eens proberen.
Heb het recept alvast opgezocht
 
 
 
Nodig:
- Zak kleine appeltjes
- pakje (stevige) grote houten saté prikkers
- pak fudge
- zakje vanillesuiker
- 3-4 eetlepels melk (of evt. slagroom)
- evt. amandelschaafsel, gehakte hazelnoten, gehakte smarties

 
 
Hoe te maken:
Appels wassen en goed drogen
Steeltjes eruit halen en houten prikkers er in steken.
 
 
 
 
De caramel (fudge) met room of melk en de suiker in een schaaltje smelten (magnetron of au bain Marie)
Dan de appels in de HETE caramel dopen en evt. nog dippen in geroosterde amandelen of andere lekkere gehakte nootjes.
En klaar is je caramelappel.

 
 
 
 

2 opmerkingen:

  1. Hmmm ziet er lekker uit, en heel simpel te maken! Leuk voor een regenachtige woensdagmiddag!
    Groetjes Willeke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een leuk idee. Gezellig om dat samen te doen. Ik zie je blog voor het eerst en het ziet er gezellig uit. Ik ga je volgen hoor.
    groeten Anneke

    BeantwoordenVerwijderen